Praktijkmanagement

Inwerken | opleiden praktijkmanager

Is er een ervaren assistent met ambities om praktijkmanager te worden? Mooie kans om binnen de eigen praktijk door te groeien en bovendien de medewerker voor de praktijk te behouden.

Met een persoonlijk ontwikkelplan en praktische begeleiding brengen we geleidelijk de kennis op peil en ontwikkelen we de competenties die nodig zijn om een goede praktijkmanager te worden. Ook besteden we ruim aandacht aan houding en gedrag en de veranderende rol binnen het team.

Komt er een ervaren praktijkmanager zonder ervaring in de tandheelkunde op je pad? Ook dan is begeleiding op zijn plaats. De tandheelkundige praktijk kent zijn eigen mores. Voor ons vanzelfsprekend, maar voor de buitenstaander nog onbekend. Deze begeleiding is meer gericht op het wettelijk kader en kwaliteitsmanagement in de tandartspraktijk. Daarnaast is er veel aandacht voor de specifieke context en dynamiek van de tandartspraktijk.

Coachen en begeleiden praktijkmanager

Praktijkmanager ben je niet zomaar. De spin in het web, de spil van de praktijk. Dat is het beeld van de ideale praktijkmanager. Het valt niet altijd mee om die verwachtingen waar te maken. Je kent de KNMT-website en hebt een handboek in de kast. Je hebt al enige of juist jarenlange ervaring. En toch loopt het niet zoals verwacht. Het groeit je boven het hoofd of je bereikt niet de doelen die je voor ogen stonden. Dat geeft wrijving in de praktijk en dat willen we niet. Ook hier brengen we verlichting. Functioneren, motiveren en ontwikkelen is de kern waar onze begeleiding uit bestaat. We kijken samen naar de omstandigheden en jouw mogelijkheden. We streven naar groei en ontwikkeling en halen eruit wat erin zit. Ook hier weer door praktische begeleiding op de werkvloer.

Interim-praktijkmanager

Bij tijdelijke uitval van de praktijkmanager, bijvoorbeeld door ziekte of zwangerschap, kunnen we als interim-praktijkmanager ondersteuning bieden. Door de functie (parttime) over te nemen of alleen te begeleiden bij een deel van het takenpakket. Informeer naar de mogelijkheden.

Externe praktijkmanager

De kleinere praktijk heeft vaak geen praktijkmanager. Tandarts en team voeren de taken gezamenlijk uit. Maar dat valt niet altijd mee. Van de tandarts wordt verwacht dat je aan alle kwaliteitseisen voldoet én daar verantwoording over aflegt. Maar hoe dan? En wanneer?

Wat nou als het runnen van je praktijk makkelijker kan? Als je er minder tijd aan kwijt bent? Het weer leuk wordt en alles goed op de rit staat én blijft? Dat kan! Ik regel het voor je.

Wij ontlasten je bij uitvoering en regie op het gebied van praktijkmanagement.

Al bijna 10 jaar zorg ik ervoor dat tandartsen en hun team (weer) met plezier hun werk kunnen doen. Ik analyseer, ontzorg, vertaal wet- en regelgeving naar de dagelijkse praktijk en zet samen met het team een goede bedrijfsvoering op of scherp deze aan. Dat doe ik in vertrouwen met korte lijntjes, met humor en zonder oordeel. Jij bepaalt waarbij ik jou en je team het best kan ondersteunen.

Die ondersteuning varieert per praktijk. Onze inzet is mogelijk variërend van structureel een dagdeel per periode tot een korte intensievere inzet voor een afgebakende tijd. En als flexibele schil die bijspringt bij groei, vragen en uitdagingen. Ook op afstand is veel mogelijk. En natuurlijk zijn we makkelijk bereikbaar.

Wil jij als kleine praktijk ook een praktijkmanager? Dat kan!

Maak dan hier een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.