Het kan je haast niet ontgaan zijn dat nieuworganiseren.nu sinds kort een coöperatie is (mocht dit heuglijke feit wel nieuw voor je zijn, lees dan hier over het ontstaan ervan). Bij een coöperatie horen leden, maar ook partners. We hebben naast de oude een aantal nieuwe partners mogen verwelkomen. De hoogste tijd om iedereen aan jullie voor te stellen, vandaag is het de beurt aan Tandartspraktijkondersteuning.

Wie ben je?

Ineke Hendrikx, enthousiast, positief, onafhankelijk, denkend in mogelijkheden. Een gelukkig mens. Met die eigenschappen draag ik links en rechts bij om bureaucratisch leed te verzachten en vooral plezier toe te voegen.

Met Tandartspraktijkondersteuning ondersteun ik startende, stoppende, tobbende praktijken én tandartsen die meer plezier uit hun werk willen halen. Als flexibele schil om een praktijk, individueel of in teamverband, van assistente tot tandarts.

Wat doe je op het gebied van nieuw organiseren?

Door te enthousiasmeren, motiveren en inspireren brengen we passie terug in de praktijk. Terug naar de bedoeling, voor de patiënt en vanuit intrinsieke motivatie. Niet door certificeren, maar door slim organiseren langs drie bewegingen: van wet naar werkvloer (kennis), van nu naar continu (kwaliteit) en van tandarts naar team (verantwoordelijkheid). Tandartspraktijkondersteuning ontzorgt de tandarts en zet medewerkers in hun kracht.

Als lid van de Raad van Toezicht bij Zorgbelang Gelderland/Utrecht ondersteun ik het belang van een stevige positie voor patiënt en kwetsbare burger. Juist op het gebied van toezicht houden is nog een wereld te winnen als het om nieuw organiseren gaat. Als ‘nieuw toezichthouder’ draag ik bij aan het verschuiven van toezicht naar de besturing van de organisatie en het bewaken van de maatschappelijke opdracht.

Welke praktische nieuw organiseren-tip willen jullie de lezers meegeven?

Twee tips in samenhang en liefst in deze volgorde:

‘Help me het zelf te doen’ (met dank aan Maria Montessori). Omdat jíj – en niemand anders – aangeeft dat je eraan toe bent zelf dingen op te pakken, daar zelf hulp bij vraagt, aan iemand die jíj dat toevertrouwt.

‘Doe ’s gek, ga ‘s op je bek’. Als de kaders en het vertrouwen er zijn: ga ervoor! In het slechtste geval lukt het.